Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zam şampiyonu belli oldu

/ Kaynak: DHA
Zam şampiyonu belli oldu

Ekonomi Haberleri  / DHA

Ekim ayında İstanbul'da en çok palto, maç bileti ve kazak fiyatları yükseldi; limon taze fasulye, bamya ve ıspanak ucuzladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, Ekim ayında İstanbul'da en çok palto, maç bileti ve kazak fiyatları yükseldi; limon taze fasulye, bamya ve ıspanak ucuzladı.


İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi Ekim ayı verilerine göre, endekste yer alan 242 ürünün 97'sinin perakende fiyatı artarken, 42 ürünün fiyatı düştü, 103 ürünün fiyatı ise değişmedi.


Buna göre, genç giyim grubunda yer alan ve mevsimsel şartlara bağlı olarak fiyatında artış yaşanan palto, Ekim ayı itibariyle yüzde 44.15 ile fiyatı en fazla artan ürün oldu.


Fiyatlarında artış yaşanan diğer maddeler yüzde 41.19 ile maç giriş bileti ücreti, yüzde 33.26 ile bayan kazak ve yüzde 32.91 oran ile erkek süveteri oldu.


Mevsimsel özelliklere bağlı olarak yeni ürün arzında artış olan limon 2015 Ekim ayında yüzde 17.02 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Limonu, yüzde 16.28 ile taze fasulye, yüzde 11.44 ile bamya ve yüzde 10.98 oran ile ıspanak izledi.

Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...