Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY aktifte 36 bankayı solladı

THY aktifte 36 bankayı solladı

Ekonomi Haberleri

Türk Hava Yolları, yüzde 79 doluluk oranına ulaştığı bu yılın 9 aylık döneminde net kârını yüzde 54 artırarak 2.4 milyar liraya taşıdı.

Türk Hava Yolları (THY), bu yılın ilk dokuz ayında satış gelirlerini, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.1 artırarak 21.6 milyar liraya çıkardı. Günlük ortalama 79.1 milyon liralık rekor ciroya ulaşan şirketin saat başı cirosu ise 3 milyon 295 bin liraya ulaştı. THY, net kârını ise yüzde 54 artırarak 2 milyar 376 milyon liraya taşıdı. THY, net kârda Garanti Bankası'ndan sonra hisse senetleri Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler arasında en yüksek ikinci rakama ulaştı. THY'nin aktifleri son bir yılda yüzde 58.4 artarak 49.9 milyar TL oldu. THY, aktif büyüklüğünde Türk bankacılık sektöründe 36 bankayı geçmiş oldu. Şirketin özkaynakları da son bir yılda yüzde 58.8 artarak 14.6 milyar liraya ulaştı. 


DOLULUK YÜZDE 79'A ÇIKTI 
THY'nin nakit oluşturma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kâr) marjı dokuz aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre 5.5 puan artarak yüzde 26.2 olarak gerçekleşirken, şirket bu sonuçlarla havacılık sektöründeki en kârlı havayolları arasındaki konumunu korudu. Türk Hava Yolları bu dönemde yüzde 79 yolcu doluluk oranı ile icra ettiği 341 bin seferde 46.5 milyon yolcu taşıdı. 283 noktaya uçuş gerçekleştiren THY'nin, filosu 297 uçaktan oluşuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...