Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Piyalepaşa'ya ikinci İstiklal'i inşa ediyor!

Piyalepaşa'ya ikinci İstiklal'i inşa ediyor!

Ekonomi Haberleri

Adnan Polat, Beyoğlu'nda 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'da ikinci İstiklal Caddesi'ni inşa ettiklerini söyledi

Önder Çelik İSTANBUL
Polat Holding'in alt markası Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul'da yıl sonuna kadar yüzde 30 satış hedefleniyor. Beyoğlu'nun merkezinde 800 milyon dolarlık yatırımla, 82 dönüm arazi üzerinde yapılan Piyalepaşa İstanbul'un Türkiye lansmanı gerçekleştirildi. Konut, rezidans, ofis, otel ve Alışveriş Sokağı'ndan oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlanan Piyalepaşa İstanbul'da 55 m²'den 207 m²'ye, stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor. Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Piyalepaşa İstanbul'da yaşanan süreç ve hedeflerin paylaşıldığı toplantıda konuşan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, proje içinde yer alan Alışveriş Sokağı (AVS) ile yıllık 10 milyonu aşkın ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. AVS'de 120 mağaza olacağını belirten Polat, “Biz burada 550 metre uzunluğunda 17 metre genişliğinde ikinci bir İstiklal Caddesi oluşturmak istiyoruz” dedi. Piyalepaşa İstanbul'un, çevredeki projelere göre yüzde 40 daha ucuza satışa çıktığını kaydeden Polat, projenin bitim tarihini 2018'in sonu olarak düşünüyoruz. Bugün alan 2018'e kadar yüzde 100 kazanacak” ifadelerini kullandı.
DÖNÜŞÜMÜ 1 METREKARE KİLİTLEDİ!
Kentsel dönüşüm yasasının yaşanan tecrübelerin ışığında yeniden ele alınması gerektiğini söyleyen Adnan Polat, “Devlet kanadından bir finansman işin içine girmeli” dedi. Polat, yaşadıkları sıkıntıları bir örnekle şöyle açıkladı: “projenin yapıldığı işgalli olan bölgede bazılarının 10 metrekare arsası var, üstünde 100 metrekare binası... Büyük dedelerinden kalan yerler var. Verasetle bölünmüş bölünmüş. 200 civarında 1 metrekare ve altında hissesi olanlar var. Bu konuda mekanizma hızlı çalışmıyor. Kamu marifetiyle bunların satın alınması gerekiyor. Yoksa önü tıkanıyor.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...