Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarı Mercedes vakası olmayacak

Sarı Mercedes vakası olmayacak

Ekonomi Haberleri

Aşcı, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının satılamayacağını ve başkaları tarafından kullanımına izin verilmeyeceğini söyledi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, yurt dışından getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarının satılamayacağını ve başkaları tarafından kullanımına izin verilmeyeceğini söyledi. Yurt dışından getirilen araçların  Türkiye'deki kalış süresinin 6 aydan 24 aya çıkarıldığını hatırlatan Bakan Aşcı, bu uygulamanın "Bir araç buraya gelecek. Hiçbir vergi vermeksizin serbestçe alınıp, satılacak" anlamına gelmediğini vurguladı. Aşcı, "Yurt dışından gelen araçların yüzde 98'lik kısmı ilk 2 ay içerisinde geri gitti. Doğal olan da budur. Usulsüz kullanımı olanlar tespit edilerek yurt dışına gönderiliyor. Bunun Sarı Mercedes olarak yorumlanması çok yanlış. Türkiye'de Sarı Mercedes vakası olmayacak, olamaz" değerlendirmesini yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...