Körfez Köprüsü kısa yoldan bitecek

Körfez Köprüsü kısa yoldan bitecek

Ekonomi Haberleri

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki çalışmalarda sona yaklaşılıyor.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan projede tabliyelerin takılması için son aşamalardan biri olan 220 halattan 144'ünün montajı tamamlandı. Doğu ve batı kısımda toplam 220 kablo demetinin bulunduğunu ifade eden Otoyol Nömayg Asma Köprü Proje Müdürü Fatih Zeybek, “Sonra da 25 metre uzunluğundaki 113 adet tabliyenin montajına geçeceğiz. Tabliyelerin montaj süresini hızlandırmak için 52 tanesini 25 metre yerine 50 metre yapmaya karar verdik. Toplam 113 olan tabliye adedini 87'ye düşürdük. Bunlar, 6 Aralık'ta montaja hazır bulunacak ama kablo imalatlarının devamındaki askı halatları bitmediği için yerleştirme işlemine 13 Ocak'ta başlayacağız” dedi. Zeybek, hedeflerinin mart ayının sonunda çalışmaları bitirerek nisan ayında köprüyü trafiğe açmak olduğunu söyledi. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...