Türkiye sağlıklı büyüyor

Türkiye sağlıklı büyüyor

Ekonomi Haberleri

Uluslararası Para Fonu, Türkiye'de büyümenin güçlü kaldığını, bundan sonra da 'sağlıklı hızla' ilerleyeceğini belirtti

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Orta, Doğu ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine ilişkin Bölgesel Ekonomik Sorunlar Raporunu yayımladı. Raporun Türkiye'ye ilişkin bölümünde, “ekonominin, sağlıklı hızda büyümeye devam etmesinin beklendiği” belirtildi. Büyümenin, siyasi belirsizlik ve artan kurumsal borç sebebiyle aşağı yönlü risklere rağmen güçlü kaldığının altını çizen IMF; Türkiye'deki kamu harcamalarının büyümeyi teşvik eden bir yapıya sahip olduğu belirtti. Öte yandan, Türkiye'deki enflasyon beklentilerinin yüksek seyrettiğine işaret eden kuruluş, ABD Merkez Bankası'nın (FED) beklenen faiz artışının da Türk lirası ve sermaye akışları için bazı riskler teşkil ettiğini hatırlattı. IMF, dün yayımlanan raporunda Türkiye'ye ilişkin ekonomik projeksiyonlarında herhangi bir revizyona gitmedi. Ekim başında yayınlayan IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nda, Türkiye'nin bu yıl yüzde 3 ve gelecek yıl yüzde 2.9 büyüyeceği tahminine yer verilmişti. Kuruluş aynı raporda, Türkiye'ye yönelik enflasyon tahminini 2015 için yüzde 6.6'dan yüzde 7,4'e, gelecek yıl içinse yüzde 6.5'den yüzde 7'ye çıkarmıştı.
MARTIN RAISER DEVRETTİ
Bu arada Dünya Bankası Türkiye Masası'nda önemli bir görev değişimi yaşandı. Martin Raiser, Türkiye Direktörlüğü görevini Johannes Zutt'a devretti. Hollanda vatandaşı olan Jutt, Dünya Bankası'na 1999 yılında katıldı. Zutt, Harvard Üniversitesi'nden hukuk lisans derecesine ve Oxford Üniversitesi'nden doktora derecesine sahip.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...