Türkiye’nin sesi artık daha güçlü

Düzenleyen:
Türkiye’nin sesi artık daha güçlü

Ekonomi Haberleri

7. Atlantic Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’nde, enerji rotasında üstlendiğimiz rolün önemine işaret edildi ve “Türkiye’nin sesi her zamankinden daha güçlü” vurgusu yapıldı

Türkiye, Antalya’da büyük başarıyla gerçekleştirdiği G20 zirvesinin ardından İstanbul’da da 7. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor. Dünyanın artan enerji ihtiyacı, enerji koridorlarında Türkiye’nin vazgeçilmez ülke oluşunun vurgulandığı toplantılara, dünyanın birçok ülkesinden hükümet başkanları, bakanlar ve iş dünyasının önemli temsilcileri katılıyor. İki gün sürecek olan zirvenin ilk günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Enerji ve ekonomi alanında dünyanın en saygın buluşmalarından biri olarak kabul edilen zirvede, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mücahid Ören ile dünyanın çeşitli ülkelerinden 20’den fazla Enerji, Ekonomi ve Dışişleri Bakanı ile 30’dan fazla uluslararası şirket ve sivil toplum kuruluşunun CEO ve başkanı da hazır bulundu.

GÜVENLİK SAĞLANMADAN YATIRIM ZOR
Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi Direktörü Defne Sadıklar Aslan, “Atlantik Council, Amerika’nın bağımsız düşünce kuruluşlarından biri. G20 daha çok üye ülkelerin katılımıyla gerçekleşti. Bu toplantının en önemli taraflarından biri de bölge ülkelerinin sesinin daha gür çıkması olacak. Özellikle jeopolitik problemler ve bölgedeki güvenlik problemleri ele alınıyor. Bunlar çözülmeden özellikle enerji gibi büyük altyapı yatırımlarının hızla yol alması çok zor. Daha çok da ülkeler ve şirketler arası görüşmeler gerçekleştirilecek” dedi. Dünyadaki gelişmelere yönelik olarak Türkiye’nin istikrarlı bir tutum izleyerek uluslararası benzeri toplantılarda üstlendiği rol açısından sesini daha güçlü kıldığına işaret eden Arslan, “Her geçen yıl Türkiye dünyadaki yerini arttırıyor. Hem ekonomik alandaki başarılarını hem de bölgedeki politik gelişmelere karşı takındığı tavırla ilgili. Bu yeterli olmamakla birlikte bu tür platformlar birçok konunun gündeme gelmesine ve aynı zamanda Türkiye’nin sesinin daha güçlü çıkmasına yol açıyor” dedi.
Türkiye’nin sesi artık daha güçlü
YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ AHMET MÜCAHİD ÖREN İLE KOÇ HOLDİNG CEO’SU LEVENT ÇAKIROĞLU, ZİRVEYE VERİLEN ARADA SOHBET ETTİ
DÜNYANIN ENERJİSİNDE TÜRKİYE’NİN ROLÜ

İstanbul’da yapılan 7. Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi’ne dünyanın birçok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra, 20’den fazla Ekonomi ve Dışişleri Bakanı, 30’un üzerinde uluslararası şirket ve sivil toplum kuruluşunun CEO ve başkanları katıldı. Zirvenin katılımcıları arasında, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Mücahid Ören de yer aldı. Dünyanın enerji güvenliğinde Türkiye’nin önemi, zirvede öne çıkan başlıklardan en önemlisi oldu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...