Vekâletle yabancı otoya büyük ceza var

Düzenleyen:
Vekâletle yabancı otoya büyük ceza var

Ekonomi Haberleri

Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelerin vatandaşları üzerinden yüzde 50-60 düşük fiyata Türkiye’deki müşterilere vekâletle satılan ve ciddi boyutlarda kayıt dışı pazar oluşturan yabancı plakalı lüks araçlara, idari ve cezai yaptırımlar uygulanmaya başlandı.

Söz konusu ülkelerde yaşayan kişilerin üzerine kaydettirilen ancak Türkiye’deki alıcısına vekâletle kullanım hakkı sağlanan araçlar, gümrük müdürlükleri ve emniyeti harekete geçirdi. Sadece Bursa’da 30 lüks aracın kullanıcısına ağır ceza uygulandı ve araçlar trafikten çekildi. Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, çok sayıda lüks aracın, bu yöntemle Türkiye’de hayal bile edilemeyecek fiyatlarla alıcıyla buluştuğunu belirterek, “Hem devlet vergi kaybına uğruyor hem vatandaş mağdur oluyor. Bunların usulsüz olduğunu biz defalarca söyledik ama son zamanlarda bu olay artık çok ciddi rakamlara ulaşınca, devlet de bu işe el attı. Bu pazarın önünü kesmek ve ortaya çıkacak olan sorunları şimdiden engellemek için yurt dışından vekalet usulüyle getirilen araçlara el koymaya, bağlamaya, trafik kontrollerinde ruhsat sorgulamaya başladılar” diye konuştu. Yanık, “Türkiye’de vekâletle araç kullanma yoktur. Yurt dışından araç getirme şartları bellidir. Vekâletle araç kullandığınız tespit edildiğinde ne belge gösterirseniz gösterin mutlaka aracınız bağlanacak, el konulacak, hakkınızda dava açılacak. Paranızın gittiğine mi yanarsınız, yargılandığınıza mı?” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...