Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engelli memur sayısı artıyor

Düzenleyen:
Engelli memur sayısı artıyor

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, bu yıl 4 bin 500 engelli memur atadıklarını belirterek, “Yeni dönemde bu sayıyı artıracağız” dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Devlet Personel Başkanlığı’nın 16 Aralık’ta engelli memur ataması yapacağını belirterek, atama yapılacak kadrolar için kamu kurum ve kuruluşlarından talep toplandığını bildirdi. Bakan Erdem, engellilerin toplumun dezavantajlı gruplarının başında geldiğini ifade ederek, bundan dolayı bu kişilerin kamuda istihdamının öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Bir ülkenin gelişmişliğinin ve sosyal devlet oluşunun referans noktalarından birinin de engellilerin istihdam oranı olduğuna dikkati çeken Erdem, şunları kaydetti: “Bugüne kadar toplam 40 bini aşkın engelli vatandaşımız kamuda istihdam edildi. Bu istihdamın yaklaşık 35 bini son 13 yılda gerçekleşti. Bu yıl içinde 4 bin 500 engelli kardeşimizin memurluğa atamasını yaptık. 16 Aralık’ta bu yılın son engelli memur atamasını yapacağız. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarından talep toplamaya başladık. Yeni dönemdeki atamalarla bu sayıyı daha da artıracağız.” Kamu kurum ve kuruluşlarının engelli memur taleplerini ekim ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığı’na bildirdiğini belirten Erdem, “Aldığımız talepleri ÖSYM’ye ileteceğiz, ÖSYM de Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sonucuna göre, yapılan tercihlerin yerleştirme işlemini yapacak.Yerleştirme sonuçları 16 Aralık’ta ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden görülebilecek” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...