Gazı BOTAŞ ucuzlatacak

Düzenleyen:
Gazı BOTAŞ ucuzlatacak

Ekonomi Haberleri

Dağıtım şirketleri, artık bütün doğalgaz ihtiyacını BOTAŞ’tan karşılayabilecek. Diğer tedarikçilerden pahalı ürün alınmayacak ve vatandaşa ucuz gaz verilecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), tüketicilerin daha ucuza doğalgaz temin etmesini sağlayacak önemli bir karara imza attı. 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu gereği, doğalgaz dağıtım şirketleri, ihtiyaçlarının en fazla yüzde 50’sini BOTAŞ’tan karşılayabiliyordu. Şirketler, geri kalan kısmı pahalı şekilde tedarik ederek, bunu tüketiciye yansıtıyordu. Yeni düzenlemeyle artık 69 doğalgaz dağıtım şirketi, bütün gaz ihtiyacını BOTAŞ üzerinden tedarik edebilecek. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Kanundan aldığımız yetki ile önemli bir karar aldık. Dağıtım şirketleri için en ucuz gazı temin etmenin yolunu açtık. Aldığımız kararın ardından pahalı gaz tedarik etmenin bir bahanesi kalmadı. Ancak EPDK’nın işi burada bitmiyor. Dağıtım şirketlerinin, BOTAŞ’a vaktinde başvurup ucuz doğalgaz temin etmesi ve vatandaşımıza da en ucuz doğalgazı satmasını takip edeceğiz. BOTAŞ’tan ucuz doğalgaz almak varken pahalı gaz tedarik edip vatandaşa pahalı doğalgaz satılmasının önüne geçeceğiz” dedi. Yılmaz, kararla hem tüketicinin hem de dağıtım şirketlerinin kârlı çıkacağını vurgulayarak, kurum olarak tüketicilerin her zaman öncelikli olduğunu ifade etti. Dağıtım şirketlerine de önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Yılmaz, “BOTAŞ’tan yapılacak alımlar ile ilgili başvurularda gerekli özeni göstermeleri gerekiyor” çağrısında bulundu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...