VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

/ Kaynak: AA
VİOP'ta endeks kontratı güne yükselişle başladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) aralık vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat güne yaklaşık yüzde 1,2 yükselişle başladı.

Endeks kontratı, açılışta en yüksek 95.100 puanı gördükten sonra şu dakikalarda önceki kapanışın 1.100 puan üzerinde 94.950 seviyelerinde dengelendi. Dün Suriye sınırında Su 24 tipi Rus savaş uçağının, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldüğü haberinin ardından gün boyu düşüş eğiliminde hareket eden endeks kontratı, günü yüzde 5,67 azalışla 93.850 puandan tamamlamıştı.

Analistler, Suriye sınırında yaşananların ardında artan gerilimin dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile hafifleyeceğinin tahmin edildiğini belirterek, bugün bu konu ile ilgili haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde ana belirleyici olacağını ifade ediyor. ABD'deki yoğun veri takviminin de takip edileceğini aktaran analistler, endeks kontratında 94.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...