Sürpriz internet faturasına fren

Düzenleyen:
Sürpriz internet faturasına fren

Ekonomi Haberleri

GSM işletmeleri, internet paketi bulunmayanlara izinsiz paket tanımlayamayacak. Aboneler internete girmek istediklerinde kısa mesajla bilgilendirilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), internet paketi bulunmayan mobil abonelere "işletmeciler tarafından internet paketi tanımlanarak fatura çıkartılmasını önleyecek" karar aldı. Bu kapsamda Elektronik Haberleşme Kanunu, Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda tüketici lehine bir karara imza atıldı. Buna göre mobil işletmeciler, internet paketi bulunmayan aboneleri internete girmek istediklerinde kısa mesaj gibi yöntemlerle bilgilendirecek. Bilgilendirmeyi müteakip abonenin onay vermesi durumunda ücretlendirme başlayacak. Alınan onay, hat internete kapatılmadığı sürece geçerli olacak. Kurul kararına göre internet hizmetleri; online işlemler, müşteri hizmetleri, bayiler ve SMS ile açılıp kapatılabilecek.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...