Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şimdi yerli enerjide atak zamanı

Şimdi yerli enerjide  atak zamanı

Ekonomi Haberleri

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasında yenilenebilir kaynakların önemli olduğunu belirtti.

Ataseven, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin enerji ihtiyacının yüzde 75'inin ithal edildiğini, doğalgaz ve petrolde tamamıyla dışa bağımlı olunduğunu, doğalgaz ihtiyacının yarısının Rusya'dan karşılandığını belirtti. Enerjide dışa bağımlılık ve iklim değişikliğiyle mücadelede rüzgar enerjisinin önemine işaret eden Ataseven, “Son on yıldır yenilenebilir enerjinin kullanılmasıyla ilgili bir çaba var. Özellikle rüzgarda epeyce ilerlemeler kaydettik. Fakat bu yeterli değil. Hızla yerli kaynak kullanımını arttıracak projelere ağırlık vermemiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz da, “Rüzgar enerji santralleri için yapılan önlisans başvurularından değerlendirmeye alınan bin 5'inin incelemesi tamamlandı. Başvuruları teknik değerlendirme için Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğüne gönderdik” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...