Konutta fiyat artışı kaçınılmaz

Konutta fiyat artışı kaçınılmaz

Ekonomi Haberleri

Yılı yeni bir rekorla kapatmaya hazırlanan gayrimenkul sektörüne güven geldi.

Ekim ayında satışların 1 milyonu aşması sektöre duyulan güvende ibre yukarıyı gösterdi. Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 80,2 iken, kasım ayında 84,29 değerine yükseldi.
Güven endeksinin yükselmesinde alınan kayıtlı siparişlerin artması etkili oldu. Endeks hem bir önceki aya göre hem de bir önceki yılın aynı ayına göre yükseldi. Geçen aya göre yükseliş yüzde 5.9 olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre artış yüzde 1,41 oldu. Böylece alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzey endeksi 64,7'ye yükseldi.
Bir önceki yıl kasım ayında satış fiyatları beklenti endeksi 107,5 iken endeks Kasım 2015'te yüzde 4,28 artarak 112,1'e yükseldi.
İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, “Bu yılın bitmesine 1 ay kaldı. Konut satışlarındaki yukarı yönlü ivmeyi bozmamak için yıl sonunda konuta zam yapılacağını düşünmüyorum. Ancak yeni yılla birlikte konutların inşaat maliyetlerine bağlı olarak artması kaçınılmaz olacaktır. Beklentim sene genelinde en az yüzde 10 zam. Bunun yanı sıra 2016 yılında konut satışlarının 2015'in de üstüne çıkacağı ve en az bu yılın yüzde 15 üstünde satış yapılacağını bekliyorum” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...