1 milyar dolara sahil kasabası inşa ediyor

Düzenleyen:
1 milyar  dolara sahil kasabası inşa ediyor

Ekonomi Haberleri

Keleşoğlu Holding, TMSF’den 75 milyon dolara satın aldığı Beylikdüzü Yakuplu’daki Eston Deniz projesini 1 milyar dolar yatırımla Denizİstanbul adıyla satışa çıkardı

Önder ÇELİK İSTANBUL

Keleşoğlu Holding’in Beylikdüzü Yakuplu’da hayata geçirdiği Denizİstanbul projesi tanıtıldı. Daha önce Eston Yapı’ya ait olan ve şirketin borçları nedeniyle TMSF’ye devredilen projeyi Keleşoğlu Holding 75 milyon dolara TMSF’den satın almıştı. 1 milyar dolar inşaat maliyetine sahip Denizİstanbul’un tanıtım toplantısına Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş, Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Keleş, Keleşoğlu Holding İcra Kurulu Başkanı Özgür Tuğrul katıldı. Toplantıda konuşan Mustafa Keleş, şimdiye kadar projenin yüzde 15-16’lık kısmının eski sahipleri tarafından yapılıp satıldığını belirterek, “Biz 75 milyon dolara TMSF’den satın aldık. Şu anda projede metrekare fiyatı 4.500 TL. İleride bu artacak. Buranın çok prim yapacağına inanıyoruz” dedi. 1 milyon 200 bin m2’lik bir alana yayılan Denizİstanbul projesini global trendleri ve müşteri beklentilerini yakından inceleyerek hayata geçirdiklerini belirten Keleş, “Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri, sevdiklerine daha fazla vakit ayırabilecekleri yavaş ve sakin hayatları tercih ediyor. Denizi ve İstanbul'u bir araya getiren İstanbul’un en büyük sahil kasabası Denizİstanbul bu hayali gerçeğe dönüştürüyor” diye konuştu.
Keleşoğlu Holding Yönetim kurulu Üyesi Fuat Keleş de, projede 4.610 konut ile 310 villanın yer aldığı belirterek, projenin ilk etabı Kalyon Evleri’nde 202 villa ile 140 konut, Marina Evleri’nde 87 villa, Mercan Konakları’nda 1.009 konutun yer aldığını kaydetti. Projede yer alan Deniz Cafe’de 50, AVM’de 180 dükkân yer aldığını belirten Fuat Keleş, ayrıca 300 odalı otel ile 318 birimi olan Home-Ofis’in de projede yer aldığını ve ilerleyen zamanlarda bunların da inşaatına başlanacağını söyledi. Denizİstanbul’da okul ve 250 yatak kapasiteli hastane de yer alıyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...