Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beş ayda 12 okulda engeller kaldırıldı!

Düzenleyen:
Beş ayda 12 okulda  engeller kaldırıldı!

Ekonomi Haberleri

Turkcell’in “Engelsiz Eğitim Programı” kapsamında 12 okulda tamamladığı özel teknoloji ve mesleki eğitim sınıflarında eğitim başladı. Hedef iki yılda 10 binden fazla öğrenciye ulaşmak

Turkcell, engelli çocukların eğitim ve istahdamına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 17 Haziran 2015’te başlattığı Engelsiz Eğitim Programı’nın ilk etabını tamamladı. Engelli öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanan ve özel ekipmanlarla donatılan teknoloji ve mesleki eğitim sınıflarının açılışı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’nın katılımıyla İstanbul’da bulunan Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Turkcell, 17 Haziran’dan bu yana geçen 5 ayda 12 okulda teknoloji sınıfları ve mesleki eğitim atölyelerini kullanıma hazır hale getirdi.  Projenin ilk etabında görme engelli çocuklar için Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’daki okullarda teknoloji sınıfları, işitme engelli çocuklar için Ankara’da bilişim teknolojileri sınıfı, hafif zihinsel engelli öğrenciler için Antalya’daki okulda konaklama ve seyahat hizmetleri atölyesi, Ankara, Kastamonu ve Eskişehir’deki okullarda yiyecek ve içecek hizmetleri atölyesi açıldı. İki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen 7 milyon TL bütçeli proje ile 40 ilde 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye destek olunması hedefleniyor.
Düzenlenen açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Turkcell’e teşekkür ederek, “10 binlerce çocuğumuzun hayatını değiştirecek bu çalışmanın diğer büyük kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum” dedi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da, “Kalan 1.5 yılda 70 okulu daha tamamlayarak ülkemizdeki özel eğitim okullarında eğitim gören 10 binden fazla çocuğumuza yani, her 4 engelli öğrenciden birine dokunmuş olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...