Rusya'ya peş peşe kötü haber

Düzenleyen:
Rusya'ya peş peşe kötü haber

Ekonomi Haberleri

Pimaş, Rusya'da bulunan bağlı ortaklığı Limited Liability Company Enwin Rus'un faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Japon teknoloji firması Toshiba, Rus televizyon ve mutfak aleti pazarlarından çekildiğini bildirdi. Rus gazetesi Kommersant'a konuşan Toshiba Rusya'nın Genel Müdürü Hiroaki Tezuka, Rus rublesindeki aşırı dalgalanma nedeniyle Rusya'daki televizyon ve mutfak aletleri satışlarını durduklarını açıkladı. Toshiba'nın Rusya'da bundan sonra Russian Mail, Sberbank ve Power Machines şirketleriyle yürüttükleri bazı projelerde faaliyetlerini yürüteceğini belirten Hiroaki, geçtiğimiz Aralık ayından bu yana Rusya'daki tüm televizyon ve mutfak aleti satışlarını tamamladıklarını bildirdi. Toshiba, Rus televizyon sektöründe yüzde 10'luk paya sahipti.

Pimaş Rusya'daki bağlı ortaklığının faaliyetlerini durduruyor

Pimaş, Rusya'da bulunan bağlı ortaklığı Limited Liability Company Enwin Rus'un faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgilerverildi:

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.

Kamuya açıklanan son bilançomuzda Enwin Rus'un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının %12'si civarındadır.

Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus'un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının %15'I civarındadır. Gelişmeler oldukça, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır."

Kaynak : Milliyet

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...