Halkların arası iyi Rusya krizi aşılır

Düzenleyen:
Halkların arası iyi Rusya krizi aşılır

Ekonomi Haberleri

Merter İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Gecü, "Halklar arasında hiçbir problem yok. Daha önce nice bu tür krizler yaşadık, hepsini aştık" dedi

Ekonomi Servisi
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan problemden etkilenen tekstil sektörü krizin aşılacağına inanıyor. İstanbul'un en önemli tekstil ve moda merkezlerinden Merter'in gizli kahramanları Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ile bölgenin hedefleri ve problemlerini ele alan bir toplantı gerçekleştirdi. Hazır giyimde Rusya’nın önemli bir müşteri olduğunu belirten tekstilciler, bunun değişmediğini, Rus halkının Türk mallarına olan ilgisinin azalmadığını belirtiyor. Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Gecü, "Ruslar Türkleri ve Türk ürünlerini seviyor. Halklar arasında hiçbir problem yok. Daha önce nice bu tür krizler yaşadık, hepsini aştık. İtidalli olarak bunu aşarız" dedi. Binlerce insanın çalıştığı Merter’in artık bir cazibe merkezi haline geldiğini belirten Gecü, “Merter kendi markalarını ve stilini dünyaya pazarlıyor. İhracata büyük katkı yapıyoruz. En büyük özelliklerimizden birisi, çok hızlı üretim yapmamız” şeklinde konuştu. Sektörün problemlerine de değinen Başkan Gecü, şunları söyledi: "Açık hesapla satış sektörü zora sokuyor. Şu anda resmi olarak açık hesapla satış tutarı yıllık 4 milyar doların üzerinde. Üretim yaparken, bir de paramızı almaya çalışıyoruz. Peşin satış yaparak risklerimizi azaltmamız gerekiyor."

TASARIMCIYA DESTEK

MESİAD, pazara yetenekli tasarımcıları da kazandırıyor. Eylül ayında tasarım yarışması gerçekleştirdiklerini belirten Yusuf Gecü, "Dereceye giren genç tasarımcılar, şu an Merter’deki birçok firmada görev yapıyor. Onlara destek vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...