Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En popüler bankacılık

Düzenleyen:
En popüler  bankacılık

Ekonomi Haberleri

Geçen yıl eleman ilanları yüzde 17 artış gösterdi. En çok turizm-otelcilikte eleman aranırken, en popüler sektör bankacılık ve finans oldu

İş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com’un yayınlanan ilan ve yapılan başvuruları değerlendirerek hazırladığı 2015 İstihdam Raporu açıklandı. 2014’ün en çok ilan veren sektörü Yapı-İnşaat, 2015’te yerini Turizm-Otelcilik sektörüne bıraktı. Önceki yıllarda ilk 10 sektör arasında yer almayan bilişim de birkaç basamak yükselerek en fazla iş ilanı yayınlanan 8. sektör oldu. 2014’te, bir önceki yıla göre yüzde 25 artış gösteren iş ilanları, 2015’teki durgunluk dönemi nedeniyle 2014’ü geçemedi ancak şirketler eleman arayışını sonbaharda hızlandırdı. Son 4 ayda iş ilanlarının yüzde 30 civarında artması, 2016 açısından umut verici oldu. Satış Temsilcisi, 2015’te de şirketlerin en çok aradığı eleman olmaya devam etti. Satış Temsilcisinden sonraki sıralarda Muhasebe Elemanı ve İngilizce Öğretmeni yer aldı. İki yıl deneyim, ilanlarda yine en çok aranan kriter oldu. İş ilanlarına yapılan başvurular 2015’te yüzde 17 arttı. İş arayanlar arasında en popüler sektör 2014’te olduğu gibi yine Bankacılık-Finans, en popüler pozisyon da Gişe Elemanı/Yetkilisi oldu. Bankaların Gişe Elemanı ilanlarına toplamda yaklaşık 2 milyon kişi başvuru yaptı. En çok iş başvurusu gişe elemanından sonra satış ve öğretmenlik pozisyonlarına yapıldı.
SALI, ÇARŞAMBA BAŞVURU GÜNÜ
İş arayanlar başvuru yapmak için en çok salı ve çarşamba günlerini, saat olarak da 14.00-15.00 arasını tercih etti. Yenibiris.com anketlerine göre, hâlihazırda bir işte çalışanlar, yeni bir iş arama nedeni için “düşük ve adaletsiz ücret” diyor. 2015’te en fazla iş başvurusunun mart ve nisan aylarında yapılması da, çalışanların zam döneminde beklediğini bulamayıp yeni iş imkanlarına baktığını gösteriyor. Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek, “2016’nın işe alımlar açısından daha hareketli geçeceğine inanıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...