Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Otomobil üretimi rekor kırdı

Otomobil üretimi rekor kırdı
Fotoğraf Başlığı Otomobil üretimi rekor kirdi

Otomotiv Sanayicileri Derneği verilerine göre, otomobil üretimi beklendiği gibi 2015 yılında rekor kırdı.

Kaydet
a- | +A

Otomotiv sanayi üretimi devreye giren yatırımlar ve Türkiye'nin başlıca ihracat pazarı Avrupa'daki toparlanmaya paralel olarak 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 16 artışla 1.36 milyon adete yükselerek rekor kırdı.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre sektörün ihracatı ise yüzde 12 artışla 992,000 adete yükseldi ve yeni tarihi zirveye yükseldi.

OSD tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, son 5 yılda yeni yatırımlarla sektörün üretim kapasitesinin 1.5 milyon adetten 1.7 milyona yükseldiğine dikkat çekilerek, devam eden yatırımlarla kapasitenin bu yıl 1.9 milyon adete yükseleceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.