Kadınlar ön sırada!

Düzenleyen:
Kadınlar ön sırada!

Ekonomi Haberleri

Özellikle ev kadınlarının ilgi gösterdiği doğrudan satış sektörü dünyada 182 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşırken, toplam girişimci sayısı 100 milyon kişiye yaklaştı

Önder ÇELİK - Dünya genelinde 2014 itibariyle 182 milyar dolarlık bir hacme ulaşan doğrudan satış sektörü, Türkiye’de de her geçen yıl büyüyor. Toplam 99 milyon serbest girişimciyle önemli bir potansiyeli barındıran sektör, özellikle ev kadınları ve genç girişimciler üzerinden milyonlarca kişiye ulaşıyor. Doğrudan satış sektöründe Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 100’ün üzerinde ülke ve bölgede faaliyet gösteren Amway, Türkiye’deki girişimcilik kültürünün gelişmesine önemli katkılar sunuyor. Tüm dünyada yaklaşık 3 milyon serbest girişimcisi olan firmanın 2015 sonu itibariyle Türkiye’de 330 bin satış temsilcisi bulunuyor. 2014’te 270 bin serbest girişimcisi olan Amway’in bu yılki hedefi ise 380 bin girişimci sayısına ulaşmak...

YÜZDE 70’İ KADIN
Amway’in Ankara’da 550’den fazla ürünü müşterilerine tanıttığı plazada açıklamalarda bulunan Amway Avrupa Dış İlişkiler Kıdemli Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, girişimcilerin yoğun ilgi gösterdiği Amway Plaza’nın 2 yılda 260 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi. Şirketin ürünlerini satan girişimcilerin yüzde 70’inin kadın olduğuna işaret eden Çorbacıoğlu, “Bu ürünleri satan bir ev kadını, zamanla; diyet, cilt bakım uzmanı olabiliyor” dedi. 22 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren Amway’in internet ve kargo hizmetlerinin yaygınlaşmasına çok büyük hizmetleri olduğunu ifade eden Çorbacıoğlu, yaptıkları işin 21. Yüzyılın işi olduğunu kaydetti. Çorbacıoğlu, “Tanıdığın birinin tanıttığı ürünleri alıyorsun. Beğenmedin ‘gel al bunu yenisini getir’ ya da ‘paramı iade et’ diyebiliyorsun. Kalite ve güvence konusunda da iddialıyız” ifadelerini kullandı.

GİRİŞİMCİLİĞİ ÖĞRETİYOR
Serbest girişimcilerin verdikleri eğitimle yeni satış teknikleri öğrendiklerini kaydeden Çorbacıoğlu, şöyle devam etti: “18 yaşını aşmış bir kişiye, iş görüşmesini nasıl ayarlarsın, bir sunumu nasıl yaparsın, vücut dilini nasıl kullanırsın, kendini nasıl tanıtırsına kadar birçok şeyi öğretiyoruz. Bunların hepsi artı değer veriyor o kişiye. Biz de kovmak da yok. Satış, satın alma kotası yok. İşe girip 3 yıl hiç bir şey yapmadan durabiliyorsun.”

100 BİN ÇOCUĞA VOLEYBOL İLE DOKUNDU!
Doğrudan satış faaliyetlerinin yanı sıra spor alanında önemli etkinliklere imza atan Amway, bayan ve erkek voleybol milli takımlarının tedarik sponsorluğunu yapıyor. Amway ayrıca, ‘Filenin Fidanları’ projesiyle ihtiyacı olan ilk ve orta öğretim okullarına voleybol setleri dağıtıyor. 61 ile ulaşan proje ile Amway bugüne dek 100 binden fazla çocuğun voleybol sporu ile tanışmasına vesile oldu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...