Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu OVP sınıf atlatacak

Düzenleyen:
Bu OVP sınıf atlatacak

Ekonomi Haberleri

Siyasi belirsizliğin ortadan kalkması, küresel durgunluğun batıda yavaş yavaş geride kalması, jeopolitik gerilimlerin de ilk etkilerinin zayıflaması ekonomide çıtayı yükseltti

Osman Çobanoğlu ANKARA
Türkiye'nin bu yıl da dahil olmak üzere önümüzdeki üç seneyi kapsayan Yeni Orta Vadeli Programı (2016-2018) açıklandı. Kalkınma Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra; Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve kamu kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı. Programda "büyüme ve yatırımlara hız verilmesi", "zenginleşme için ARGE ve üretime yönelik yeni bir destek paketi" vurguları dikkat çekti. Yeni OVP’de Türkiye ekonomisinin 2016 yılında yüzde 4.5 büyümesi tahmin ediliyor. Mehmet Şimşek’in açıkladığı programa göre büyüme, 2017 ve 2018 yılında yüzde 5'i yakalayacak. Şimşek, "Türkiye'nin temellerini daha da sağlamlaştıracak çok kapsamlı bir OVP ile yolumuza devam ediyoruz. Bu programda mali disiplin, büyüme potansiyelinin artırılması, enflasyonun düşürülmesi, cari açığın daha da düşürülmesi temel öncelikleri oluşturmaktadır. Türkiye, yeni reform programı ile üst gelir grubu ülkeler arasına girecektir. Dolayısıyla reform programının esas amacı, Türkiye'ye tekrar sınıf atlatmaktır" dedi.
155 MİLYAR $ YATIRIM
Siyasi belirsizliğin ortadan kalktığını, küresel durgunluğun özellikle gelişmiş batı ülkelerinde yavaş yavaş geride kaldığını, jeopolitik gerilimlerin de ilk anki olumsuz etkilerinin zayıfladığını vurgulayan Şimşek, "Büyüme 2016’da ağırlıklı olarak iç talep, kısmen de dış talebin etkisiyle yüzde 4.5 seviyesine ulaşabilir. Yüzde 5’lik büyümeye ise yatırımlar ve verimlilik artışı ile ulaşmayı hedefliyoruz. 2016 yılında kamu ve özel sektörün, toplamda 155 milyar dolarlık (450 milyar TL) yatırım gerçekleştirmesi planlanıyor" diye konuştu.
REFORMLAR HIZLANACAK
Şimşek, 25 öncelikli dönüşüm programının açıklanan takvim çerçevesinde takip edileceğini belirterek, planda yer alan 1248 adet eylemin gerçekleştirilmesi sürecinde yasal düzenlemelerin hızlandırılacağını söyledi. Şimşek, şöyle devam etti: “Avro Bölgesi'nde ilerleyen süreçte büyümenin toparlanması beklenmektedir. Bu da tabii Türkiye için olumlu bir haber. Çünkü Avrupa Birliği Türkiye’nin en büyük ticaret ortağıdır. Önümüzdeki üç yıla baktığımızda küresel büyümeye gelişmekte olan ülkelerin katkısının yavaşlayacağını, ancak gelişmiş ülkelerin katkısının bir miktar artacağını görüyoruz. ABD’de kademeli faiz artışı devam edecektir. Ancak Avro Bölgesi ve Japonya’da parasal genişleme sürüyor.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...