HAVELSAN Katar'ı uçuracak

Düzenleyen:
HAVELSAN Katar'ı uçuracak

Ekonomi Haberleri

Katar Hava Kuvvetleri, pilot eğitimi için HAVELSAN'ın simülatörünü seçti. Bir helikopterin iki katı fiyatına sahip helikopter simülatörü, motor ve pervane hariç bütün parçaları taşıyor.

Askeri havacılıkta pilotların ve teknik uçuş personelinin ihtiyaçlarını desteklemek üzere simülatör sistemler geliştiren HAVELSAN, son ürünlerinden birini Katar için üretti. Şirket, Katar Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan AW139 helikopterinin gereksinimlerini karşılamak için özel sistem geliştirdi. Pilot koltuğuna oturulduğu andan itibaren gerçek bir uçuş deneyimi yaşatan simülatörde, havada karşılaşılabilecek hemen her türlü durumu ve operasyon seçeneğini test etmek mümkün. HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Katar için üretilen simülatörün, helikopterin yaklaşık 2 katı fiyata sahip olduğunu söyledi. Atalay, şöyle konuştu: "Helikopterdeki motor ve pervane hariç tüm parçalar simülatörde de var. Simülatörü kullandığınızda gerçek helikopterin içine oturmuş gibi oluyorsunuz. Bir dizi elektronik sistem yardımıyla her türlü hava şartında helikopteri uçuruyor gibi hareket edebiliyorsunuz.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...