Mısırla ilişkiler başlayabilir

Düzenleyen:
Mısırla ilişkiler başlayabilir

Ekonomi Haberleri

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’e yapılan darbenin ardından Türkiye-Mısır ilişkilerinin yeniden başlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümete bir anlamda vize verdiği bildirildi.

Erdoğan’ın başkanlığında külliyede yapılan bakanlar kurulu toplantısında Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeniden canlandırılmasının da konuşulduğu kaydedildi. Erdoğan’ın, “Ben cumhurbaşkanı düzeyinde temasta bulunmam. Ama bakanlar isterse muhatapları ile görüşebilir” mesajını verdiği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu’nun ise, “Müslüman Kardeşler’le ilgili idam kararları kaldırılmadığı sürece bir görüşme yapmayacağını” söylediği öğrenildi. Toplantıda, İsrail ile Türkiye arasında yürütülen müzakereler hakkında da bilgi verildi. Müzakerelerden sonuç almanın çok yakın olduğu kaydedildi. Mısır’da dönemin Genelkurmay Başkanı Abdülfettah Said Hüseyin Halil el-Sisi’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği darbenin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler kesilmiş, ancak Suudi Arabistan Mısır-Türkiye temaslarının başlaması için yoğun girişimlerde bulunmuştu.  

 Yücel Kayaoğlu ANKARA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...