Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Volkswagen’de soruşturma genişliyor

Düzenleyen:
Volkswagen’de soruşturma genişliyor

Ekonomi Haberleri

Alman otomobil devi Volkswagen’de dizel motorlu araçların emisyon ölçümlerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma genişliyor.

Almanya ve Fransa’daki savcılar, Volkswagen’de emisyon skandalının ortaya çıkmasının ardından başlattıkları soruşturmalarının kapsamını genişletiyor. Paris’teki yetkililer, yanıltıcı emisyon sonuçları veren dizel motorlu araçların kullanıldığı gerekçesiyle “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla resmi bir soruşturma başlattı. Geçtiğimiz yıl ön soruşturmayı başlatan Fransız savcılar, bugün üç sulh savcısının resmi soruşturmaya atandığını doğruladı.
Alman savcılar ise, soruşturma kapsamında incelenen Volkswagen çalışanlarının sayısının 17’ye yükseldiğini bildirdi. Aşağı Saksonya Braunschweing Mahkemesi Savcısı Klaus Ziehe soruşturma altında olan çalışanlar arasında eski ya de mevcut yönetim kurulu üyelerinin bulunmadığını kaydetti. Avrupa’nın en büyük otomobil üreticisi ise konuyla ilgili kendi soruşturmasını yürütürken, araçların geri çağrılması ve tazminatların milyar dolarları bulduğunu bildirdi. Öte yandan Alman sigorta şirketi Allianz Global Investors’ın Volkswagen’e otomobil devinin hisse bedelindeki düşüş nedeniyle iflas davasının açabileceği kaydedildi. Volkswagen Sözcüsü Jeannine Ginivan Volkswagen’in devam eden soruşturma ile ilgili olarak yorum yapmayacaklarını kaydederek, “Müşterilerimizin ve bayilerimizin güvenini yeniden kazanmaya kararlıyız. konu ile ilgili resmi kurumlarla iş birliği yapacağız” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...