Yatırımcıyı temettü hisseleri koruyacak

Düzenleyen:
Yatırımcıyı temettü hisseleri koruyacak

Ekonomi Haberleri

Borsada düzenli temettü ödeyen şirketler; "FED’in faiz artırımı, küresel durgunluk endişeleri, dünya geneline yayılan terör riski ve jeopolitik gerilimlere" karşı yatırımcıları güvence altına alacak

Geçen haftayı yüzde 1.9 düşüşle tamamlayan borsa, yeni haftaya 81.356 puandan başlayacak. Borsada temettü mevsiminin başlayacağını belirten analistler, kâr dağıtacak hisselerin ön plana çıkabileceğini belirtiyor. Alan Yatırım Araştırma Uzmanı Burçak Gezgin, “Önümüzdeki dönemde piyasalar FED’in ikinci faiz artırımını, Çin’in ekonomik verilerini, dünya geneline yayılan terör riskini, Suriye’deki savaşın seyrini ve petrol üreticisi ülkelerin geleceğini takip edecek. Birden fazla küresel riskin fiyatlanabileceği dönemde, özellikle borsadaki aşağı yönlü riskler her şirket üzerinde baskı oluşturabilir. Böyle dönemlerde temettü beklentileri, belirsizliklerin ve risklerin kısmen dışında bir fiyatlama sağlayabilir" dedi.
BU ŞİRKETLERE DİKKAT
Şirketlerin temettü verimliliklerini değerlendiren Burçak Gezgin, şöyle devam etti: "BIST’te şu ana kadar yaklaşık yüz şirket, temettüye dair pozitif açıklamada bulundu. Bu şirketlerin 30 tanesi, 23 Mart tarihli kapanışa göre yüzde 5’in üzerinde temettü verimine sahip. Bu 30 hisse içerisinde ise 19 hisse, son 5 yıl içinde, her yıl temettü ödemesi yapmış. Özellikle düzenli temettü ödemesi yapan şirketler, uzun vadeli yatırımcılar için tercih edilmeli. Sektör bazlı baktığımızda çimento sektörünün temettü ödemesinde öncü olduğunu görüyoruz. Alarko Carrier, Bolu Çimento, Hektaş, Akçansa, Çimsa, Nuh Çimento, FM İzmit Piston, Soda Sanayi, Brisa ve Tav Havalimanları, bu sene hem yüzde 5’in üzerinde temettü verimine sahip olan, hem de her sene ödedikleri hisse başına net temettüyü artıran şirketler olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca Ünye Çimento, Doğuş Otomotiv, Aygaz, Pınar Et ve Un, Mardin Çimento, Aksa, Türk Traktör, Goodyear, Kordsa ve Pınar Süt; hem bu yıl yüzde 5’in üzerinde temettü verimi sağlayan hem de son 5 yılın en az 4’ünde düzenli temettü ödeyen şirketler olarak değerlendirilebilir.”

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...