Ford Otosan’dan %100 yerli motor

Düzenleyen:
Ford Otosan’dan  %100 yerli motor

Ekonomi Haberleri

Tamamen Türk mühendislerinin eseri olan ve 100 milyon dolarlık yatırımla üretilen Ecotorq motor; Ford Otosan’ın Eskişehir İnönü Fabrikası’nda tanıtıldı

Ford Otosan, fikri ve sınai hakları tamamen kendisine ait olan, Euro6 normlarına uygun, yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı. 320 Ar-Ge mühendisinin çalıştığı ve 100 milyon doları aşan bir yatırımla Ford Otosan Eskişehir İnönü Fabrikasında seri üretimi başlayan yeni nesil Ecotorq motor ailesi, yurt içinin yanısıra yurt dışı pazarlara ihraç edilen Ford Trucks kamyon ve çekici modellerinde kullanılacak. -50 dereceden +50 dereceye kadar her coğrafya koşullarına uygun olarak geliştirilen Ecotorq motor; Ford Trucks modelleri ile Çin’den Avrupa’ya, Orta Doğu’dan Güney Amerika’ya tüm dünyaya ihraç edilerek, Türkiye ekonomisine önemli bir katkıda bulunacak.
320 MİLYON $’LIK İHRACAT
Törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, 2007-2014 yılları arasında Ar-Ge’ye 4.6 milyar TL harcadıklarını belirterek, “TÜİK verilerine göre, Türkiye’de özel sektör Ar-Ge harcamalarının yüzde 13’ü Topluluğumuz tarafından yapılmaktadır. Ayrıca, Topluluğumuza ait 15 Ar-Ge merkezinde, 4.300 mühendisimiz görev yapıyor” dedi.
Türkiye’de sıfırdan geliştirilen ve üretilen, ilk ve tek kamyon motorunu sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Koç, şöyle konuştu: “Geçmiş yıllarda teknoloji ithal ederken, bugün yüksek Ar-Ge yeteneğimiz ile teknoloji ihraç eder hale geldik. Son 5 yılda 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihraç eden şirketimiz, önümüzdeki dönemde yeni nesil Ecotorq’un da katkılarıyla yüksek katma değerli bu faaliyetini artırarak sürdürecek. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor. İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahip olan şirketimiz; bu ürünü geliştirme, yenileme, yurt dışına pazarlama ya da teknoloji olarak satma hakkına sahiptir.  Dolayısıyla, Ecotorq sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan'ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor. Özetle, Eskişehir İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil motorumuz ile tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz.”
1.5 MİLYON KM ÖMRE SAHİP
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de, “Yeni nesil Ecotorq; 9 Lt ve 13 Lt ile 330 PS, 420 PS ve 480 PS güç üretiyor. Motorlarımız Türkiye için E6, ihraç pazarlarının değişik taleplerine göre de E3, E5, E6 emisyon seviyelerinde üretiliyor. Dinamometrede yapılan 50 bin saate varan testlerle en az 1.5 milyon km motor ömrüne sahip olacak Ecotorq motorumuz, dayanıklılığıyla da adından söz ettirecek” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...