İşsize 24 saatte danışman

Düzenleyen:
İşsize 24 saatte danışman

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR’a kayıt yaptıran işsizlere otamatik olarak 24 saat içinde “iş ve meslek danışmanı” (İMD) atandığını söyledi.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, İŞKUR’a kayıt yaptıran işsizlere otamatik olarak 24 saat içinde “iş ve meslek danışmanı” (İMD) atandığını söyledi. Soylu, “Her bir danışmana iş arayan, işveren ve okul portföyü atanması ve danışmanların bu hizmeti portföy yönetimi yoluyla sunmaları, böylece her işsizin, işverenin ve okulun bir danışmanı olması sağlanmıştır. Hali hazırda 3 bin 748 İMD ile hizmetler sürdürülmektedir” dedi. Kuruma kayıt yaptıran iş arayanların tamamına sistem tarafından 24 saat içinde otomatik İMD atandığını vurgulayan Soylu, “2015 yılında 2 milyon 370 bin 522 vatandaşımızla 3 milyon 378 bin 949 bireysel görüşme gerçekleştirilmiştir. 1 milyon 081 bin 977 kişiye de grup görüşmeleri kapsamında danışmanlık hizmeti sunulmuştur” bilgisini verdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...