Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinli dev banka Bank of China Türkiye yolunda

Düzenleyen:
Çinli dev banka Bank of China Türkiye yolunda

Ekonomi Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, dünyanın en büyük bankalarından Bank of China'nın başvuru sürecini tamamlayarak evraklarını teslim ettiğini söyledi.

Akben, Bank of China'nın tüm başvuru sürecini tamamlayarak evraklarını teslim ettiğini kaydetti. Şu anda Çin makamları ile gerekli yazışmaların sürdürüldüğünü aktaran Akben, yazışmalar tamamlandıktan sonra gerekli lisanslama çalışmasının başlayacağını belirterek, "Tabi onların bu arada yer tutma, IT teknolojilerinin kuruluşu derken bir süre geçecek ama müracaatları tamamlandı" ifadelerini kullandı.     

Bank of China geçen yıl Türkiye pazarına girmek için hazırlıklara başlamıştı.     

Türkiye'de lisans alımı ile ilgilenen bankanın yetkilileri aynı dönemde BDDK ile bir araya gelmiş, BDDK Başkanı Akben ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, BDDK'nın bazı kurul üyeleri ile Bank of China Başkan Yardımcısı Gao Yingxin ve bankanın diğer yetkilileri de katılmıştı.     

Bank of China,  The Banker Dergisi'ne göre 2015 yılında dünyanın en büyük dördüncü bankası oldu.     

BDDK'DAN FİNANSBANK'IN SATIŞINA ONAY

Akben, Qatar National Bank'ın (QNB) Finansbank'ı alma sürecinin tamamlandığını da kaydetti.     

Konuyla ilgili kararın Resmi Gazetede bir kaç güne kadar yayınlanacağı  bilgisini veren Akben, dün yaptıkları toplantıda karar verdiklerini ve  Kuruldan onayın çıktığını hatırlattı.     

QNB, Finansbank'taki National Bank of Greece'e (NBG) ait hisselere talip olmuştu.     

BDDK'dan onay alınması ile birlikte bankanın sermayesinde NBG SA'ya ait yüzde 82,23, NBGI Holdings BV'ye ait yüzde 7,90 ve NBG Finance PLC'ye ait yüzde 9,68 oranındaki hisseler QNB SAQ'ya devredilecek.     

Söz konusu hisse devri ile birlikte Finansbank'taki NBG'nin doğrudan payı sıfırlanacak.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...