Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanal İstanbul bu hafta TBMM gündeminde

Düzenleyen:
Kanal İstanbul bu hafta TBMM gündeminde

Ekonomi Haberleri

Meclis bu hafta, "zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı" gibi önemli konularda düzenlemeler içeren "torba tasarı" için yoğun mesai yapacak.

Meclis bu hafta, "zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı" gibi önemli konularda düzenlemeler içeren "torba tasarı" için yoğun mesai yapacak. Genel Kurulda, 'torba tasarı'nın yasalaşması halinde cuma günü, esnek çalışma imkânı getiren tasarı da ele alınacak. İstanbul Boğazı'na alternatif olarak düşünülen Kanal İstanbul Projesi, şehrin Avrupa yakasında hayata geçirilecek. Hâlihazırda Karadeniz ile Akdeniz arasında alternatifsiz bir geçit olan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmak adına, Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir suyolu olarak tamamlanacak. Kanalın derinliği 25 m olacak. Bu kanalla birlikte İstanbul Boğazı tanker trafiğine kapanacak. İstanbul'da iki yeni yarımada, yeni bir de ada oluşacak. Projenin etüt çalışmaları devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...