Turizm elemanlarının maaşı 3 ay devletten

Düzenleyen:
Turizm elemanlarının maaşı 3 ay devletten

Ekonomi Haberleri

Antalya ve Muğla'da 2015 yılında 9 ay çalışıp 3 ay işi askıya alınan 44 bin 753 kişi, bu yılın 9 ayında aynı iş yerinde çalışırsa, askıdaki 3 ayın sigorta primi ve asgari ücretini İŞKUR karşılayacak...

Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle zor dönem geçiren turizm sektörüne destek paketi açıldı. Buna göre, Antalya ve Muğla'da geçen yıl 9 ay çalışan, 3 ay işi askıya alınan toplam 44 bin 753 kişi, bu yıl da aynı iş yerinde çalışırsa, askıdaki 3 aylık sigorta primi ile asgari ücretini İŞKUR karşılayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu paketi, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve turizm sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda açıkladı. Bu destek süresince, işveren tarafından çalışanlara yönelik mesleki eğitim ve yabancı dil gibi kişisel gelişimini sağlayıcı eğitimlerle niteliklerinin artırılması temin edilecek. Devletin istihdamı teşvik etmek için başlattığı paketten, 31 bin 619'u Antalya'da, 13 bin 134'ü Muğla'da olmak üzere 44 bin 753 kişi faydalanacak ve program için 260 milyon lira kaynak kullanılacak.
MÜZELERE DE YENİ ELEMANLAR ALINACAK
Antalya, Alanya, Trabzon, Dalaman, Milas-Bodrum, Adnan Menderes, Atatürk ve Esenboğa havalimanları ile Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinde yabancı dil bilen kişilerin istihdam edilmesi yoluyla Türkiye'ye gelen turistlere yönlendirme yapılacağını söyleyen Soylu, "Program kapsamında 6 ay süreyle eğitime tabi tutulup istihdam edilmesi planlanan 1200 kişi için 14 milyon 544 bin lira kaynak ayrıldı" dedi. Paket kapsamında turizmde yabancıların çalışma izinlerinde de kolaylık sağlanacağını vurgulayan Soylu, "Paket kapsamındaki işletmelerde çalışacak yabancılar için ödenecek minimum ücret tutarı, brüt asgari ücretin 3 katından 1 asgari ücret seviyesine düşürülecek. Böylece işverenlerin SGK'ya ödemekte oldukları prim miktarları da 3'te bir oranında indirilecek. Bununla birlikte uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde istihdam edilecek yabancılar için aranan en az 10 Türk vatandaşı çalıştırılması durumunda, her bir yabancı için ayrı ayrı 5 Türk vatandaşı istihdamı şartı kaldırılacak. Bu destek turizm seyahat acenteleri, belgeli tatil köyleri, turizm-animasyon organizasyon firmaları ve müstakil eğlence yerlerini kapsıyor" diye konuştu.

Memura tatil desteği geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal da 24 Kasım'dan bugüne yaşanan sorunların çözümü için hükümet olarak yeni destekler oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yurt dışından turist getiren seyahat acentelerine yakıt desteğinin sezon sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan Ünal, bu kararın da sektör açısından önemli olduğunun altını çizdi.
Yerli turistlerin erken rezervasyon oranlarının yılın ilk 3 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyleyen Ünal, "Şu an itibarıyla 4 milyon civarında bir sayıya ulaştı. Yurt dışı rakamları hariç. Şu anda sektör temsilcileriyle çalıştığımız, kamu personeline iç turizmde avantajlı fırsatlar sunmaya dönük bir çalışmamız var. Fakat henüz nihayetlenmedi. Bunu da yakında sektörle birlikte açıklayacağız" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...