Ağbal, Avrupa ülkeleri teröre naklen destek veriyor

Düzenleyen:
Ağbal, Avrupa ülkeleri  teröre naklen  destek veriyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal, terör ve suç örgütlerinin TV üzerinden açık açık para topladığını belirterek, "Bizimle aynı duyarlılığı paylaşması gereken ülkelerde terör örgütünün bankacılık sistemi üzerinden yardım toplamasına imkân veriliyor" dedi

Mali suçların takibi konusunda Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) yapılan şüpheli işlem bildiriminde adeta patlama yaşanıyor. Terör ve suç örgütlerinin finans kaynaklarıyla mücadele kapsamında geçtiğimiz yıl 74 bin şüpheli işlem bildirimi yapılırken, Avrupa ülkelerinin bu konudaki çifte standardı dikkat çekiyor. Mali suçlar konusunda uluslararası iş birliğine yanaşmayan Avrupa ülkelerinde terör örgütü televizyon yayınları üzerinden hesap numarası vererek yardım topluyor. MASAK ile Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından düzenlenen "Türk Bankacılık Sektöründe Aklama ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele" konulu çalıştayın açılışında konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal bakanlık olarak terörizmin finansmanı ile mücadele alanındaki kararlılığının devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin içinde veya dışında Türkiye'yi tehdit eden bir takım terör yapıları var. Bunlar öyle yapılar ki bir takım legal yapıların içine sızmış yapılar da var. Biz bunların hepsi ile 'Paralel Örgüt Yapılanması' dahil, bütün terör örgütlerine karşı devlet, hükümet, bakanlık olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Asla bir devletin kendi egemenlik hakkından vazgeçmesi, taviz vermesi mümkün değil. Burada yürüteceğimiz mücadelenin en önemli ayaklarından biri bankacılık sistemindeki bizim sağlam duruşumuz olacak" dedi. Terör ve suç örgütlerinin TV üzerinden açık açık para topladığını anlatan Ağbal, "2 gün önce tesadüfen bir televizyon kanalında bir haberi izlerken fark ettim. Bir terör örgütü Avrupa'da açıkça bir bankanın hesap numarasını vererek oraya yardım yapılmasını talep edebiliyor. Bunu gördüğümde hakikaten üzüldüm. Terörizmin finansmanı ile mücadele ediyoruz, ülke olarak bu kadar duyarlılık gösteriyoruz. Ama bizimle aynı duyarlılığı paylaşması gereken ülkelerdeki uygulamalara bakıyoruz, ülkemize karşı temel bir tehdit oluşturan terör örgütünün açıkça bir bankacılık sistemi üzerinden kaynak toplamasına imkan veriliyor. Terörle mücadele Türkiye'nin tek başına yürütmesi gereken bir mücadele değil. Terörün tehditlerine karşı kimsenin kendini korunaklı hissetmesi mümkün değil" dedi. 
MASAK Başkanı Osman Dereli de 2015 itibarıyla 74 bin 221 şüpheli işlem bildirimi yapıldığını söyledi. Bunun 66 bin 719'unun bankalar tarafından yapıldığına dikkat çeken Dereli, "Bu yılın ilk çeyreğinde 26 bin 667 şüpheli işlem bildiriminin 23 bin 339'u bankalar tarafından gerçekleştirilmiştir. Genel olarak baktığımızda şüpheli işlem bildirimlerinde hem sayı hem kalite olarak belirli bir seviyeye gelmiş bulunuyoruz" diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...