Asgari ücretteki artış işsizliği yükseltmedi

Düzenleyen:
Asgari ücretteki artış işsizliği yükseltmedi

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Ağbal, “Bir önceki yıla göre işsizlik oranı yüzde 11.3’ten, yüzde 11.1’e geriledi. İş gücüne katılma oranı da yüzde 50’den yüzde 50.7’ye çıktı” dedi

Osman Çobanoğlu ANKARA
Asgari ücretin ocak ayında 1300 TL’ye yükselmesinin ardından “işsizliğin artacağı” yönündeki endişeler yersiz çıktı. Türkiye’de işsizlik oranı, ocakta geçen yılın aynı dönemine göre 0.2 puan azalarak yüzde 11.1 seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı, iş gücüne yüksek katılımın da etkisiyle 31 bin kişi artarak 3 milyon 290 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ocakta, bir önceki aya göre ise 0.3 puan arttı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, son 1 yıllık dönemde istihdamda 821 bin kişilik bir artışın görüldüğünü söyledi. İş gücüne katılım oranının da sürekli arttığına dikkati çeken Bakan Ağbal; 2010’da yüzde 46.5 olan oranın, yaklaşık 5 puan çıktığını ifade etti. Bakan Ağbal, “İşsizlik oranlarında bir önceki yılla mukayese ettiğimizde olumlu bir gelişmenin ortaya çıktığını görüyoruz. Manşet işsizlik oranı yüzde 11.3’ten yüzde 11.1’e gerilemiştir. İş gücüne katılma oranı da yüzde 50’den yüzde 50.7’ye gitmiştir. Büyümede yakalanan ivme, işsizlik oranlarını aşağıya çeken önemli bir faktördür. Asgari ücret artışına bağlı olarak istihdamda bir takım azalmaları destekleyen veriler var mı, emin değilim. İşverenlerimize ilave maliyetin önemli bir kısmını karşılamak için düzenleme yaptık. İşverenler de devletin teşvikini dikkate alarak istihdamı daha da artırmalı” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...