Vergisine sadık olana devlet vefası

Düzenleyen:
Vergisine sadık  olana devlet vefası

Ekonomi Haberleri

Vergisine sadık olan mükellefe ödül verilmesi gerektiğini belirten Maliye Bakanı Ağbal, "İyi gününde vergisini ödeyen mükellefimize zor gününde faizinde, ödeme süresinde birtakım kolaylıklar getirmeyi düşünüyoruz" dedi

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çalışma yürüttüklerini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, sicili temiz ve zora düşmüş mükellefe, kötü gününde vergiler konusunda destek olacaklarını söyledi. İyi mükellefe belge dışında takdiri gösteren bir ödül verilmesi gerektiğine işaret eden Ağbal, "O konuda da çalışma yaparız" dedi. Ağbal, düzenlemelerin ardından çalışmayı kamuoyuna duyuracaklarını belirterek şunları kaydetti: "Başka ülke uygulamalarını da gözden geçiriyoruz. İnşallah genel yapılandırma taleplerini ortadan kaldıracak şekilde gerçekten iyi gününde vergisini ödeyen bir mükellefimize zor gününde verginin kendisinde, faizinde, ödeme süresinde bir takım kolaylıklar getirmeyi düşünüyoruz. Bugünkü tecil müessesesinden daha ileri bir adım. Hani sanayicimiz zaman zaman diyor ya, 'kapıyı önce bankacılar çalar, sonra maliyeciler' diye. Yani biz kapınızı bir sorun varsa yardımcı olalım diye çalmak istiyoruz."
Göreve gelmesinin ardından süratle vergi iade süreçlerini hızlandırmak için çalışma başlattığını anlatan Ağbal, "Kimsenin vergi dairesinde tanıdık bulmasına gerek kalmayacak. KDV iadesinde süreçlerinin hızlanması ve bürokrasinin azaltılması için özel çalışıyoruz. Önce hazır olduğu için Ankara'da başladık, ağustos gibi İstanbul'da yapacağız. İhtisas Vergi Daireleri kuralım dedik. Bu vergi dairesi münhasıran iade talep eden işletmelerimizin iadelerini yapsın. Burada seçilmiş nitelikli elemanlarımız olsun, bu vergi dairesi mükellefin vergi dairesindeki bütün bilgilere sahip olsun ve dolayısıyla iadeleri hızlı bir şekilde buradan yapabilelim" diye konuştu. 
Vergi inceleme süresi  5 yıldan 3 yıla çekilecek 
Naci Ağbal vergi inceleme zaman aşımı sürelerinin de kısaltılacağını ifade etti. Ağbal şöyle konuştu: "Beş yıllık süre uzun bir süre. Bir mükellefin kafasında her zaman için geçmiş 5 yıla ilişkin kaygı var. Biz denetim elemanı sayısını 3-4 binlerden 10 binlere çıkardık. Artık bilgi işlem teknolojileri var. Çok daha kaydi ekonominin olduğu bir ortamdayız. Yani kesin olmamakla beraber 'bu vergi inceleme süresini 5 yıldan 3 yıla çekebilir miyiz?' diye arkadaşlara bir çalışma yapın diye talimat verdim. Bu işletmelerimizin geçmişe dönük endişelerini ve olumsuz beklentilerini kırabilir. Ben artık 3 yıllık bir zaman aşımı süresi varsa o zaman hesabımı kitabımı ona göre yapmam lazım. ben bir yıl bitiyor, ondan sonra düşünüyorum, 'acaba geçmiş 5 yıldan dolayı maliye bana ne diyecek?' Bunları mutlaka ortadan kaldırmamız lazım."

Gecikme faizi yeniden düzenlenecek, asgaride devlet desteği kalkacak

¥ KDV iadesi elektronik ortama taşınarak hızlandırılacak. 
¥ Damga vergisinde maliyet oluşturan ve kayıt dışılığa iten konularda düzenlemeler yapılacak. 
¥ Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki (OSB) emlak vergisi maliyetlerinin azaltılması için çalışma yapılacak.
¥ Çek kanunu ve gecikme faizleri yeniden düzenlenecek. 
¥ Asgari ücrete devlet desteği 2017 yılında kaldırılacak. 
¥ Gıda ürünlerinde ilave KDV indirimine gidilmeyecek. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...