Dolar güne böyle başladı

Düzenleyen:
Dolar güne böyle başladı

Ekonomi Haberleri

Dolar/TL küresel riskten kaçışla güne 2.80'in üzerinde başladı...

Yatırımcıların küresel merkez bankalarının agresif politika genişlemeleri üzerinden ekonomik büyümeyi ne kadar destekleyebileceklerine dair şüphelerinin ortaya çıkması küresel piyasalarda dün yaşanan iyimserliği tersine çevirirken dolar/TL'de güne yükselişle başladı.

Bankacılar, bugün piyasada Nisan ayı enflasyon verilerinin ve Hazine'nin düzenleyeceği ihalelerin yakından izleneceğini söylediler.

Dün dolardaki küresel zayıf seyre paralel altı ayın en düşük seviyeleri olan 2.80'in altında işlem gören dolar/TL Türkiye piyasalarının kapanış saatlerinden itibaren yönünü yukarı çevirdi. Dün güne 2.7930 civarında başlayan dolar/TL saat 16.30 itibarıyla günü benzer seviyelerdeydi.

Kur bu sabah ise güne saat 0841'de 2.8026/2.8038 seviyesinden başladı. Dün akşam 2.9980 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.0160/3.0172, 3.2050 civarında olan euro/TL ise 3.2308/3.2320 seviyesinde bulunuyor.

Bugün iç piyasada takip edilecek enflasyon verilerine ilişin Reuters'in 23 kurumun katılımı ile gerçekleştirdiği ankete göre TÜFE'nin medyan bazında yüzde 1 artış göstermesi bekleniyor. Bu beklentilere göre yüzde 8.78'den Mart'ta yüzde 7.46'ya gerileyen yıllık enflasyonun yüzde 7'nin de altına gerileyeceği öngörülüyor.

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Küresel piyasalarda yaşanan dünkü iyimserlik bugün yerini satış baskısına bırakmış görünüyor. Enflasyon verisi çok önemli yıllık enflasyonun yüzde 7'nin altına gelecek olması piyasalarda iyimserliği artırabilir" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...