Turizmde İran açılımı

Düzenleyen:
Turizmde İran açılımı

Ekonomi Haberleri

Yeni pazar çalışmalarına hız veren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, sektör temsilcileriyle İran'a gidiyor

Damla Peker ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal; turizmde Avrupa çıkarmasının ardından şimdi de sektör temsilcileri eşliğinde İran pazarına açılmaya hazırlanıyor. Rusya ile yaşanan uçak krizinin ve terör saldırılarının ardından yeni pazar çalışmalarına hız veren Bakan Ünal, daha önce Almanya, İspanya ve Hollanda’ya özel sektör temsilcileriyle birlikte gitmiş, çalışma ziyaretlerinde bulunmuştu. Bakan Ünal, bu sefer İran’a sektör temsilcileriyle çıkarma yapacak. Yarın yapılacak İran ziyaretinde; Türkiye'den gelecek TÜRSAB, TUROB ve TÜROFED temsilcileri ile İran'daki tur operatörleri toplantı yapılacak. Turizm acentaları ve turistik işletmelerin temsilcileri, İranlı iş adamlarıyla görüşerek pazarın nabzını tutacak. Bakan Ünal ve İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer de iki ülke arasındaki iş birliğini geliştirme ve yeni yatırım fırsatları konusunda görüşmelerde bulunacak. İran’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı geçen yıl 2 milyona yaklaştı. Türkiye ile İran arasında Türk Hava Yolları ile; İsfahan, Meşhed, Şiraz, Tahran ve Tebriz şehirlerine her gün, Ahvaz ve Kirmanşah şehirlerine ise iki günde bir doğrudan uçuş bulunuyor.

Arapların yeni rotası Karadeniz

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi’nin önde gelen seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin temsilcileri Ordu’yu ziyaret etti. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine gelen heyet, Kabadüz ilçesinde yer alan Turnalık ve Çambaşı Yaylası’nı gezdi. Gezinin ardından heyet, Vali Balkanlıoğlu ile Boztepe’de bir araya geldi. Türkiye’ye çok sayıda Arap turistin geldiğini hatırlatan Vali Balkanlıoğlu  şunları söyledi: "Karadeniz’in özeti konumunda yer alan Ordu’yu, herkesin tanıması, görmesi adına bu tür ziyaretleri çok anlamlı buluyorum. Birçok güzelliği bir arada sunan Ordu’yu çok beğendiklerini söylediler. 1 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyoruz." 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...