Antalya’ya ‘Arap Köyü’ kurulacak

Düzenleyen:
Antalya’ya  ‘Arap Köyü’ kurulacak

Ekonomi Haberleri

Turizmde Rus ve Alman ziyaretçi kaybı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu da harekete geçirdi.

Damla Peker ANKARA
Rus-Alman turist yerine Arap-Amerikalı turistin Türkiye’ye davet edilmesi için çeşitli alternatifler için adım atıldı. Bu çerçevede ilk adım olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, daha fazla Arap turistin Türkiye’ye gelmesi için Arap Turizm Örgütü ile anlaşma imzaladı. Araplar için Antalya’da bir Arap Köyü’nün kurulması için de mutabakata varıldı. Arap Turizm Örgütü'nün İstanbul'da bir ofis de açması kararlaştırıldı. Özel bir havayolu şirketinin de Cidde'den Antalya'ya direkt uçuşlar başlatması kararı alındı.
Türkiye turist çeşitliliği için arayışlarda gözünü Amerika’ya da çevirdi. New York'tan Antalya'ya turist getirecek direkt uçuşların başlatılması gündeme alındı. THY, charter olarak turist getirmek isteyen bir şirketle işbirliği yaptı. Söz konusu turizm şirketinin kısa sürede 4 bin civarında satış yaptığı ifade edildi. Söz konusu uçuşların düzenli hale getirilmesi için de adım atılması öngörülüyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...