Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

250 lira taksitle emekliye ev müjdesi

Düzenleyen: / Kaynak: Takvim
250 lira taksitle emekliye ev müjdesi

Ekonomi Haberleri  / Takvim

TOKİ Başkanı Turan, kirada oturan emeklilere müjde verdi: Her yıl 15 bin emekliyi ev sahibi yapacağız. Taksitler 250 liradan başlayacak

Kirada yaşayan emeklileri ev sahibi yapmak için kolları sıvayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), seferberlik başlattı. Emeklilere ucuz ev imkanı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Her yıl evi olmayan 15 bin emeklimizi ev sahibi yapacağız" dedi. Emeklilerin konut sahibi olmasına yönelik çalışmaların 6 aydır devam ettiğini belirten Turan; Gaziantep, Denizli, Şanlıurfa ve Erzurum gibi çok sayıda şehirden talep olduğunu söyledi. Turan, "Her yıl evi olmayan 15 bin emeklimizi ev sahibi yapacağız. Şu ana kadar 9 bin 700 konut emekli vatandaşlarımıza satıldı. Yıl sonuna kadar hedeflenen 15 bin konutun emekli vatandaşlarımıza satılması" diye konuştu. Emeklilerin uygun fiyatlarla ev alacağına değinen Turan, taksitlerin 250-300 liradan başladığının altını çizdi.

30 BİN EK İSTİHDAM 
TOKİ Başkanı Turan, istihdam müjdesi de verdi. İdarenin 13 yılda güncelleştirilmiş rakamlarla sektöre 129 milyar lira kaynak aktardığını kaydeden Turan, şöyle konuştu: "İnşaatlarımızda çalışan işçi sayısı mevsimsel değişmekle birlikte yaklaşık 50 bindir. Yeni hedeflerimiz doğrultusunda 2016'dan itibaren yaklaşık yüzde 80 oranında (ilave 30 bin kişi) artacağını tahmin etmekteyiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Takvim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...