Süt tüketiminde sınıfta kaldık

Düzenleyen:
Süt tüketiminde  sınıfta kaldık

Ekonomi Haberleri

Türkiye süt üretiminde dünyada ilk 10 ülke arasına girmesine rağmen tüketimde ise hâlen istenilen seviyede değil.

Ekonomi Servisi 
Süt ve süt ürünlerine olan farkındalığı artırmak için her yıl 21 Mayıs'ta kutlanan Dünya Süt Günü'nde süt tüketimine dikkat çekilirken, araştırmalar Türklerin sütle arasının pek iyi olmadığını ortaya koyuyor. Araştırmalar göre birçok Avrupa Birliği ülkesinde ve Avustralya’da 100 kilogramı aşan, ABD ve Kanada’da ise 100 kilograma yaklaşan yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Türkiye’de henüz 24 kilogram seviyelerinde. Yılda 18.6 milyon ton sütün üretildiği Türkiye’de kişi başına tüketilen süt miktarının ortalama yılda 237 kilogram tahmin edilirken, hane halkı besin tüketim araştırmaları, yıllık tüketimin birey başına 65 kilogram civarında olduğunu gösteriyor. 
Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, Türkiye'de süt tüketiminin AB ülkelerine göre düşük olduğunu belirterek, "Bizim daha çok süt tüketmemiz lazım. Bu sayede üretilen sütü tüketmiş olacağız ve daha sağlıklı, uzun ömürlü nesiller yetiştirmiş olacağız. Ayrıca daha çok hayvansal protein tüketmeliyiz. Daha sağlıklı bireyler yetişsin ve bunu sonucunda da daha az sağlık harcamaları yapılsın" dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...