Dolar/TL ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dolar/TL ne kadar?

Ekonomi Haberleri  / AA

Dolar/TL, güne yatay bir başlangıç yaparak 2,89 seviyesinin hemen üzerinde dengelendi.

Dolar, küresel piyasalarda artan risk iştahına bağlı olarak diğer para birimleri ve emtialara karşı değer kaybederken, dolar/TL de dün 2,8797 ile son 1 ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından gelen tepki alımlarıyla günü 2,8929'dan tamamladı.
Dolar/TL, bugüne yatay bir başlangıç yapmasının ardından saat 10.30 itibarıyla 2,8920 seviyesinden alıcı bulurken, avro/TL ise 3,2970 seviyelerinden işlem görüyor.
Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin beklentilerin ötelenmesi ve petrol fiyatlarındaki yükselişin küresel risk iştahını artırdığını belirterek, buna bağlı olarak dolar talebinin azaldığını ve diğer para birimleri ile emtiaların dolar karşısında değer kazandığını kaydediyor.
Dolar/TL'nin 2,8790 seviyesinin destek konumunda olduğunu, bu seviyenin kırılması durumunda 2,8500 seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade eden analistler, tepki alımlarının güçlenmesi durumunda ise 2,90 - 2,91 seviyelerinin direnç konumuna gelebileceğini kaydediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...