Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devletin 245 bin adet evi var

Düzenleyen:
Devletin 245 bin adet evi var

Ekonomi Haberleri

Kamu kurum ve kuruluşların kullanımında olan kamu konutu sayısı 245 bini geçti.

Oğuzhan Şahin ANKARA

Milletvekillerinin soru önergelerine cevap veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Millî Emlak Genel Müdürlüğü’nün tespitlerini aktardı. Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımında olan 245 bin 196 konuttan 214 bin 343’ü genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerine hizmet veriyor. 2015 sonu itibarıyla özel bütçeli diğer idarelerin kullanımında olan kamu konutu sayısı 18 bin 689’u buluyor. Yüksek öğretim kurumları 11 bin 777, düzenleyici ve denetleyici kurumlar da 387 kamu konutunu kullanıyor.

TASARRUF BAŞLAYACAK

Başbakan Binali Yıldırım, “Çalışanların ücreti ve yatırımlar hariç, her alanda kamuda tasarruf seferberliği başlatıyoruz” diyerek konuttan araçlara kadar devletin elindeki imkânların envanterini istemişti. Her bakanlık ve kurum tarafından yapılan çalışma ışığında, devlet  giderlerini azaltacak. Bu kapsamda, konutların kullanımından ücretlerine kadar düzenleme için de çalışma yapılması gündemde. Taşıttan binaya kadar kiralama faaliyetlerinde denetim artacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...