ASELSAN Devler Ligi’nde yükseliyor

Düzenleyen:
ASELSAN Devler Ligi’nde yükseliyor

Ekonomi Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın bir kuruluşu olan ASELSAN, Amerika Birleşik Devletleri merkezli askeri yayıncılık kuruluşu Defense News dergisi tarafından yayınlanan listedeki yükselişini bu yıl da sürdürdü.

ASELSAN, dünyanın ilk 100 savunma sanayii şirketi (Defense News Top 100) listesine 2006’da 93’üncü sıradan girdi. Üstlendiği projelerle başarı grafiğini giderek yükselten ASELSAN, geçen yıl 62’nci sırada yer aldı. ASELSAN, bu yıl açıklanan listede 1 milyar 26 milyon dolar cirosu ile 4 basamak yükselerek 58’inci sıraya çıktı. Listenin ilk 3 sırasında 40,6 milyar dolar ciroyla Lockheed Martin, 30,4 milyar dolarla Boeing, 25,3 milyar dolarla BAE Systems yer aldı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), listeye giren bir diğer Türk firması oldu. Geçen yıl 78’inci sırada bulunan firma, bu yıl 886,5 milyon dolarlık ciroyla 72’nci sıraya yükseldi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...