HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

4 yılın zirvesini gördü!

Düzenleyen:
4 yılın zirvesini gördü!
Özel Sermaye Fonları, Haber

Ekonomi Haberleri

Özel sermaye fonları tarafından Türkiye için toplanan miktar geçen yıl 824 milyon dolara ulaştı.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu yükselen pazarlar için geçen yıl toplanan özel sermaye fonları bir önceki yıla göre yüzde 9,4 gerileyerek 44 milyar dolara düşerken, bu dönemde 824 milyon dolarlık fonun toplandığı Türkiye son dört yılın en yüksek rakamına ulaştı.

Yükselen Pazarlar Özel Sermaye Fonları Birliği (EMPEA) verilerine göre, özel sermaye fonu yatırımları, özel altyapı yatırımları, reel varlıklar ve özel kredileri kapsayan yatırım fonlarının yükselen pazarlar için topladığı para geçen yıl yüzde 9,4 gerileyerek 49 milyar dolardan 44 milyar dolara düştü.

Bu dönemde, yükselen pazarlar arasında yıldızı parlayan ülkelerden biri de Türkiye oldu. 2012 yılında Türkiye için yaklaşık 2 milyar dolar fon oluşturulurken, 2013'te bu rakam yaklaşık 150 milyon dolara geriledi. 2014'te Türkiye için toplanan fon olmadı, 2015'te ise bu rakam 68 milyon dolar oldu. Türkiye için toplanan fon miktarı geçen yıl 4 yılın zirvesine çıkarak 824 milyon doları buldu. Bu rakam özel sermaye fonu yatırımları, özel altyapı yatırımları, reel varlıklar ve özel kredileri de kapsıyor. Bu dönemde Türkiye odaklı özel sermaye fonu toplayan en büyük fonlar, Abraaj Turkey Fund I, Mediterra Capital Partners II ve Taxim Capital Partners I oldu.

Türkiye ekonomisine övgüEMPEA, söz konusu rakamları değerlendirdiği raporunda Türkiye ekonomisine yönelik olumlu mesajlar verdi. Raporda, "Mevcut ekonomik koşullara rağmen, pazara yönelik güçlü fon toplanması, birçok yatırımcının Türkiye'ye yönelik uzun vadeli beklentilerini koruduğuna işaret ediyor." ifadesi kullanıldı.

EMPEA Türkiye Temsilcisi ve GlobalTurk Capital Yöneticisi Barış Öney, AA muhabirine, "Dünyada politik ve ekonomik çalkantıların had safhada olduğu böyle bir dönemde EMPEA'nın Türkiye'ye verdiği önem, yükselen piyasalara yönelik özel sermeye fonlarının ülkeye olumlu baktığının bir göstergesidir." dedi.

Öney, yatırımların bu yılın ikinci yarısından itibaren giderek artacağını ifade etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...