HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Araçlar pahalandı, kiralama patlıyor

Düzenleyen: /
Araçlar pahalandı, kiralama patlıyor
ALD Automotive, Haber

Ekonomi Haberleri

ALD Automotive Direktörü Berk Mumcu “Döviz ve ÖTV’deki artışla otomobiller zamlandı, şirketler kiralamaya yöneldi. Sektör bu yıl yüzde 20’ye yakın büyür” dedi

Ali Çelik İSTANBUL
Operasyonel araç kiralama sektörü, 2016’da 147 bin adet yeni aracı filosuna katarak, toplamda 330 bin 600 araca ulaştı. 4 milyar 950 milyon TL vergi ödeyen sektörün, 2017’de de büyümesini devam ettirmesi bekleniyor. Döviz ve ÖTV’deki artışın fiyatlara yansımanın ardından şirketlerin kiralamaya yönelmesi, bu büyemede etkili olacak. Sektörü gazetemize değerlendiren ALD Automotive Satış ve Pazarlama Direktörü Berk Mumcu “2017’de toplam satışlarda yüzde 15’lik düşüş bekliyoruz. Ancak filo tarafında büyüme devam edecek. Ticari araçların kiralanmasının da önü açılırsa, sektör büyümesi daha hızlı olur. Türkiye’de 500 bin adetlik hafif ticari araç parkı var. Bu rakam, Avrupa’da 3 misline yakın. Burada sektörün önü açık. Portföyümüzün yüzde 60’ı ilaç, gıda ve sanayi alanındaki ulusal şirketlerde. Şimdi rotayı KOBİ’lere çevirdik, o tarafta hızlı büyüme var. Kiralama şirketini satmak isteyen olursa, onlarla da ilgileniyoruz” dedi. Kiralamada ağırlığın dizel araçlarda olduğunu söyleyen Mumcu “Hibrit araç kiralamanın artacağını düşünüyoruz. Gerek yakıt, gerek CO₂ salınımı açısından çok büyük destek görüyor. Bu yüzden portföyümüzdeki Toyota C-HR sayısı gün geçtikçe artıyor” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...