HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kontrol Bixby’de

Düzenleyen: /
Kontrol  Bixby’de
Samsyng, Vcep, Haber

Ekonomi Haberleri

Yeni modellerinde tamamen kavisli tasarıma geçen Samsung, akıllı asistanı Bixby ile de Apple’ın Siri’sine rakip oldu

Ömer Temür İSTANBUL
Samsung; Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerini New York ve Londra ile eş zamanlı olarak İstanbul’da gerçekleştirilen lansmanla tanıttı. 5,8 ve 6,2 inç ebadındaki yeni modellerinde düz ekran tasarımdan tamamen vazgeçen Samsung, akıllı asistanı Bixby ile de Apple’ın Siri’sine rakip oldu. 
Note 7’de yaşanan batarya problemi sebebiyle kötü günler geçiren Samsung’un amiral gemisinde ne gibi özelliklere yer vereceği merak konusuydu. Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus ile güçlü bir cevap veren Samsung yeni modellerinde kavisli tasarımı standart hale getirdi. Samsung yeni modellerinde fiziksel home tuşuna da veda etti. Bunun yerine ‘Invisible Home Button’ geldi. Basınca duyarlı yeni home tuşu iPhone’da gördüğümüz 3D Touch benzeri bir kullanım sunacak. Samsung’un en dikkat çeken özelliklerinden biri de akıllı sesli asistanı Bixby oldu. Apple Siri, Google Asistan ve Microsoft Cortana gibi diğer mobil cihazlarda kullanılan sesli asistanlara rakip olarak geliştirilen  Bixby, en az rakipleri kadar akıllı bir yardımcınız oluyor. Bixby’i çalıştırmak için Galaxy S8 ya da Galaxy S8 Plus telefonunuzun yan kısmında yer alan tuşa basmanız ya da telefonunuza “Bixby” diyerek seslenmeniz yeterli oluyor. Sözü ifadeleri yazıya çeviren Bixby, webde arama yapıyor, uygulamaları sesli olarak kullanmanıza imkan sağlıyor. Bixby ayrıca Samsung hesabınızla eşleştirme yapmanız durumunda sadece size özel önerilerde de bulunuyor. Şu an İngilizce ve Korece dilini destekleyen Bixby, yılbaşından itibaren Türkçe olarak da hizmet vermeye başlayacak. Ancak ellerinde Galaxy S8 öncesi modeller bulunan kullanıcılar bu özellikten yararlanamayacak. 
KULLANICIYI YÜZÜNDEN TANIYOR
Suya ve toza karşı dayanıklı olan İki model de IP68 sertifikasına sahip. Bu nedenle hem Galaxy S8 hem de Galaxy S8 Plus 1.5 metre derinlikte suyun altında 30 dakika boyunca kalabiliyor. Modellerin bir diğer dikkat çeken özelliği ise wireless şarja imkan vermesi. Galaxy S8’de güvenlik özellikleri de üst seviyeye  çıkarılmış. Note 7’de olduğu gibi iris tarama özelliğiyle gelen S8’de home butonunda yer alan parmak izi okuyucusunu arka kısma almış. Ayrıca diğer modellerden farklı olarak yüz tarama özelliğiyle ekran kilidi açılıyor. 

Kontrol  Bixby’de

Fiyatı 5 bin lira 
5 ayrı renk seçeneğiyle satışa sunulacak olan Galaxy S8 4.399 lira fiyatla, Galaxy S8 Plus ise 4999 TL fiyatla Türk tüketicilerle buluşacak. 29 Mart’tan itibaren ön sipariş verenler 400 lira hediye çeki alacak. 24 Nisan-4 Mayıs tarihinde alanlar ise 300 lira değerinde hediye çeki kazanacak. Ön sipariş 
verenler ürünlerini 
17 Nisan’dan itibaren almaya başlayacak.

Samsung DeX telefonu bilgisayara dönüştürüyor 
Samsung, Galaxy S8 ile birlikte DeX cihazını da tanıttı. kablolu ya da kablosuz mouse ve klavye desteği sunan DeX , Galaxy S8’i masaüstü bilgisayara dönüştürüyor. Ayrıca USB girişi ve HDMI girişine de sahip olan DeX, Bluetooth ve Wi-fi bağlantısı ile Ethernet girişine de sahip. Samsung DeX’in fiyatı ise 160 dolar.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...