Tekstil sektöründen Kızılay’a özel kumaş

Düzenleyen:
Tekstil sektöründen  Kızılay’a özel kumaş

Ekonomi Haberleri

Türk tekstilcilerin ürettiği, yanmayan, buruşmayan, nefes alabilen antibakteriyel kumaşlar dünyada ilk defa Kızılay personeli tarafından giyilecek

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı’na tasarım ve kumaş desteği sağladı. İTHİB, Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşı ve modern çizgileriyle yeniden tasarladı. İTHİB; Kızılay Koleksiyonu için başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullandı. Türk Kızılayı görevlilerinin giydiği kıyafetleri Türkiye’nin kumaşı ve Türkiye’nin tasarımı ile yenilediklerini anlatan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle “6.500 çalışanı ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı’na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik” dedi. Türk tekstil sektörü olarak farklı özelliklere sahip teknik tekstil ürünlerini uzun bir süredir ihraç ettiklerini belirten Gülle, bu kadar özelliği bir arada barındıran kumaşın ise ilk olarak Türk Kızılayı’nın ihtiyaçları doğrultusunda İTHİB üyesi Öztek Tekstil tarafından Çorlu’da üretildiğini bildirdi. Gülle toplam 2 milyon Türk lirasına mal olacak projenin finansmanının ise İTHİB tarafından karşılanacağını söyledi. 

8 AYRI TASARIM

İTHİB’in Moda Danışmanı Hakan Akkaya, 8 ayrı tasarımda mont, yelek, pantolon, yağmurluk, polar, basic t-shirt, polo yaka kısa ve uzun kollu              t-shirtten oluşan koleksiyonu tasarladı. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...