Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memur ve memur emeklilerinin alacağı zam belli oldu

Düzenleyen:
Memur ve memur emeklilerinin alacağı zam belli oldu

Ekonomi Haberleri

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte devlet memurları ve memur emeklileri yüzde 2.89 oranında enflasyon zammı alacak. Buna göre memur maaşlarına yapılacak zam yüzde 6.89 olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz zammının oranını, memurlar ve memur emeklileri de enflasyon farkının oranını bugün öğrendi. İlk 5 aylık enflasyona göre yüzde 6.18 zam görünmüştü. Ancak bugünkü enflasyon rakamlarına göre gelecek zam oranı yüzde 6.89 olacak.

Buna göre memurlar, temmuz ayında alacakları yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 2.89 oranında enflasyon farkı zammı alacak. Böylece temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam yüzde 6.89 olacak.

Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) 2017 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 5.89 artması nedeniyle, yüzde 3'ü aşan yüzde 2.89'luk bölüm memurların Temmuz maaşlarına eklenecek. Memurlar ayrıca Temmuz'da toplu sözleşmeleri gereği yüzde 4 oranında önceden belirlenen zammı alacak.

BEKLENTİNİN ÜZERİNDE ZAM GELDİ

Beklenti anketlerindeki yüzde 0.30'luk enflasyon tahmini gerçekleşseydi, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6.48 olacaktı.

TOPLU SÖZLEŞME İMZALANIYOR

Yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmede 2017-2018 yılı maaş zamlarına ilişkin imza töreni bugün yapılıyor. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İşçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi ve enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılamaya gayret ettik" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...