Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

15 Temmuz milat oldu, hedef büyük Türkiye

Düzenleyen:
15 Temmuz milat oldu, hedef büyük Türkiye

Ekonomi Haberleri

Hain darbe girişiminin ardından ‘tek yumruk, tek vücut’ olan iş dünyası yine bir arada: 15 Temmuz sonrası toparlanma sürecini tamamladık. Bu bir milat. Şimdi atılım zamanı. Hedef büyük Türkiye...

Türkiye’nin işçi ve işveren kuruluşları, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminden sonraki gibi bir araya geldi ve yeni hedef belirledi. Geçen yıl 15 Temmuz’da “Daha çok çalışacağız, ülkemiz üzerinde oynanmak isteyen oyuna fırsat vermeyeceğiz” diyen işçi ve işveren kuruluşları, darbe girişiminin yıldönümünde yeniden bir araya geldi. Bu kez Türkiye’ye verdikleri sözü tutmanın gururuyla ortak açıklama yapan sivil toplum kuruluşları, “15 Temmuz’u asla unutmayacağız. Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak. Biz bu ülkenin geleceğinden umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye” ifadesini kullandı.
81 İLDEN DESTEK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Sosyal Tesislerinde gerçekleşen organizasyona 81 ilin STK temsilcileri destek verirken, 7 ilden de aktiviteye canlı yayınla bağlantı sağlandı. Kurulan 15 Temmuz’u Anma Komitesi adına açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu açıklamayı 81 il ile birlikte yaptıklarına dikkat çekti. 2 hafta boyunca farklı etkinliklerle, hazırlanan afişlerle Türkiye’nin tamamında 15 Temmuz ruhunu canlı tutacaklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu “15 Temmuz’un Türkiye için milat olduğuna inanıyoruz. Bu alçak saldırı darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal harbinden sonra ülkemizin karşılaştığın büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı. Darbe girişiminin asıl amacı ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak ve Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı. Darbe teşebbüsünün nihai amacı da Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti. Allah’a şükürler olsun ki milletimiz cesareti ve feraseti ile bu belayı, fitneyi durdurdu” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu: Prangamızı çözdük şimdi koşma zamanı

Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz sonrası FETÖ’nün yalan haberlerle yurt dışında Türkiye aleyhine karalama kampanyaları yürüttüğüne işaret ederek, “Ekonomi de tabii bu saldırıdan olumsuz etkilendi. Hükûmetin STK’ları içine alarak başlattığı önlem ve reformlarla ekonomi hızla toparlandı, daha girişimin üzerinden 1 yıl geçmeden ekonomide yüzde 5 büyüme yakaladık, istihdam rekorları kırdık, yılın 6 ayında 1 milyon 200 bin insanımıza yeni istihdam sağladık, ihracatta rekor kırmaya başladık” dedi.
Yabancı yatırımcının güveninin yeniden sağlandığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: Yapacak çok işimiz, büyük hedeflerimiz var. Ayağımızdaki prangayı çözdük, şimdi koşma zamanı. Büyümede, istihdamda, ihracatta yeniden rekorlar kırmalı, vatandaşımızın refah seviyesini yükseltmeli, reform süreci başlatmalıyız.”

 BU DEFA REKORLAR  İÇİN SÖZ VERDİ

Geçen yıl darbe girişiminin ardından ülke üzerinde oynanan oyunları bozmak için söz veren iş dünyası, hain girişimin yıl dönümünde, yeni rekorlar için bir araya geldi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu, HAK-İŞ, TZOB, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) ve TOBB’un oluşturduğu Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesinden (KİK) oluşan STK’lar, 15 Temmuz ruhunu canlı tutmaya da söz verdi.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...