Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye rakamlarla göz kamaştırdı

Düzenleyen:
Türkiye rakamlarla göz kamaştırdı

Ekonomi Haberleri

İhracat, büyüme, istihdam arttı; enflasyon düşüyor, bütçe fazla veriyor. Göz kamaştıran bu rakamların ardından sırada not artışı var...

Türkiye, büyük acılar yaşadığı bir yılın ardından rakamlarıyla göz kamaştırıyor. Bundan tam bir yıl önce hain bir darbe girişimi ile karşılaşan, ardından uluslararası kuruluşların direktif almışçasına not düşürerek ekonomisi sarsılmak istenen, terör saldırılarıyla zayıflatılmak istenen Türkiye, bir oldu ve bu amaçların hiçbirisinin gerçekleşmesine fırsat vermedi. Geçen yıl sadece temmuz ayını içine alan üçüncü çeyrekte küçülen ekonomi, dördüncü çeyrekten itibaren yükselişe geçti ve yılı 2,9 gibi hiç kimsenin beklemediği bir büyüme rakamıyla kapattı. Bu yıl ise çok daha parlak başladı.

2017’nin ilk çeyreğinde ise kapasite kullanımı arttı, sanayi üretimi büyüdü ve büyüme oranı yüzde 5 ile bütün dünyayı şaşırttı. Başlatılan seferberlik ile 1 milyon 488 bin kişiye istihdam sağlayan, enflasyonu tek haneye doğru inişe geçen, en zor dönemde bile bütçesi 129 milyon lira fazla veren, vergi gelirleri artan, 6 ayda 77 milyar dolar ihracat yapan Türkiye’de risk algısı da azaldı. Bütün bu rakamları gören kredi derecelendirme kuruluşları başta olmak üzere, Dünya Bankası ve IMF de Türkiye için büyüme tahminlerini yüzde 4,7’ye kadar artırdı. Şimdi ise darbe girişiminin hemen ertesi günü not indiren kuruluşların, bu rakamlardan sonra atacağı adımlar merakla bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...