ASELSAN, 2’ye katlandı

Düzenleyen:
ASELSAN, 2’ye katlandı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin savunma sanayisi ve yüksek teknolojideki öncü şirketlerinden ASELSAN, faaliyet alanlarındaki başarısı ile borsada da yüksek performansa ulaştı.

Borsada 1990’dan bu yana işlem gören Aselsan hisseleri, 2016 yılında diğer birçok hisseden pozitif ayrıştı. BİST’in ortalama getirisi yüzde 9 olurken, ASELSAN’daki artış yüzde 51’i buldu. Şirketin hisse senedi geçen yıl en düşük 8,38, en yüksek 12,71 lira seviyelerini gördü. Piyasa değeri geçen yılın sonunda 12 milyar 710 milyon lira olan şirket, 2016’yı borsanın en değerli 16’ıncı şirketi olarak kapattı. Şirketin hisse değeri dünkü kapanışta 23,98 lirayı gördü. Şirket hissesinin yılbaşından bu yana getirisi yüzde 88,89’a karşılık geldi.

ASELSAN, geliştirdiği teknolojiler ve çözümlerle birçok yeni iş aldı. Elektronik harp sistemi, mobil gözleme aracı, helikopter platformları ihtiyaçlarının karşılanması gibi görevler üstlendi ve siparişlerinin büyüklüğü 459 milyon lira, 323 milyon avro ve 302 milyon doları buldu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...